DJ Fusen miksauskoulu


Harjoitus tekee mestarin myös traxauksen saralla. Tässä on sinulle ohjeeksi hieman perussääntöjä, periaatteita ja vinkkejä hyvien traxien tekoon.

Muista! Voidaksesi luoda uutta ja mullistavaa traxauksen saralla, sinun on tunnettava ensin perusperiaatteet...
#1: Hyvän biisin perusteet
Yleensä kaikissa hyvissä biisessä on mukana aina basso, rummut ja melodia. Niillä rakennat biisin alusta loppuun.

Muista, ettei missään bändissä ole koskaan ollut kahta basistia. Siksi kannattaa aina välttää kahden bassokuvion tai melodian samanaikaista käyttöä.
#2: Täydellisen biisin pituus ja rakenne
Yleisesti sanotaan, että täydellinen biisi on mitaltaan kolme minuuttia. Yleensä myös musavideot ovat mitaltaan kolme minuuttia.

Hyvässä biisissä on yleensä kaksi tai kolme osaa, jotka jokainen ovat erilaisia ja mitaltaan 30 sekuntia. Sinun kannattaa kokeilla alkuun intro-verse-chorus-verse-chorus-outro -rakennetta.
#3: Yllätä kuulijasi luovuudellasi
Ole luova. Yhdistelemällä ääniä eri äänipaketeista saat aikaa parempia biisejä. Luo bilebiisiin ambient intro tai lisää kauhuefektejä grooveihisi. Käytä Traxmachinen kaikkia neljää paikkaa luodaksesi biisiin monipuolisuutta ja syvyyttä.
#4: Vähemmän on enemmän?
Joskus vähemmän on enemmän. Kokeile lisätä biisiin vaihtelevuutta käyttäen vuoroin minimaalisesti ääniä ja vuoroin mielipuolisesti soundeja.

Jos biisi vain junnaa tasaisesti paikallaan, ei kukaan jaksa kuunnella sitä hetkeä pidempään.
#5: Yhdistä efektejä musiikkiin
Voit myös vuorotella biisissä musiikkia, ääniefektejä ja hiljaisuutta. Voit esimerkiksi käyttää kolmessa Traxmachinen paikassa musiikkia sisältäviä äänipaketteja ja yhdessä paikassa efektejä sisältävää äänipakettia.

Soita Traxmachinella esimerkiksi aluksi kolmen minuutin ajan musiikkia ja sitten minuutin ajan ääniefektejä tai silkkaa hiljaisuutta.
#6: Biitit ja tahdit
Biisit rakentuvat yleensä neljä osasta, joita kutsutaan tahdeiksi. Biisin osioissa (verse/chorus) on yleensä 4, 8 tai 16 tahtia. Traxmachinessa on neljä kanavaa, joiden jokainen sarake on yksi tahti. Käyttämällä joko kahdeksaa tai 16:ta tahtia voit huomata, miten luonnollisesti biisi rullaa eteenpäin.
© 2011 - 2019 HabCat


Sulake Suomi tai sen yhteistyökumppanit eivät ole osa, kannata, rahoita tai nimenomaisesti hyväksy tätä sivustoa. Tämä sivusto saa käyttää Habbon tavaramerkkejä ja muuta immateriaaliomaisuutta Habbon fanisivustokäytännön myöntämän luvan mukaisesti.