Henkilökuva: Irmeli on koko Habbon mummo, jonka iloisuus ihmetyttää

Irmeli Armas on nähnyt hotellin ylä- ja alamäet ja on edelleen yksi hotellin kantavista voimista.
Kirjoittanut: Loi | Aika: 04.05.2019 kello 16:03 | Kommentteja: 4

Luokseni saapuu rauhallinen, ystävällisen oloinen ja hyvin pukeutunut seniori, Irmeli. Hän on nähnyt hotellin hyvät ja huonot ajat, mutta on tyytyväinen nykypäivään.

Kuka?
- Irmeli Armas, seniori
- ikääntynyt hotellin aktiivikäyttäjä, kunniajäsen
- ensimmäisen fanisivun, Armaan webmasterina 2000 - 2001
- habbon hallintoneuvoston jäsen 2002 - 2005

Olemme sopineet Irmelin kanssa tapaamisen Teatteriin, joka on harmiksemme tyhjillään.
- Olen huolissani siitä, että kulttuuria ei nykyhotellissa enää arvosteta. En ole vuosiin nähnyt teatterissa vilskettä. Täällä on itseasiassa kaksi salahuonetta, joihin pääsee vain täältä. Mielenkiintoista, eikö?

Innostuneesta loppukaneetista huolimatta Irmelin olemuksesta näkee aidon harmituksen. Vielä vuonna 2006 vanha Teatteri oli suosituimpia julkisia tiloja, ja hotellin silloiset käyttäjät pääsivät usein nauttimaan näyttelykulttuurin tuomasta ilosta. Nykypäivänä on toisin, teatteri on tyhjillään päivästä toiseen.


Irmeli Armas syntyi vuonna 1946 Lapin metsissä, kesken vanhempien hillankeräysviikon, yllättäen. 
Kuvassa Irmeli vähän vanhempana Habbon Yliopistollisessa keskussairaalassa. Kuva: Irmeli Armaan kotialbumi

Irmeli Armas innostui Habbo Hotellista 54-vuotiaana, vuonna 2000. Nopeasti kasvava yhteisö tarvitsi hänen mukaansa reilusti aikuisen osallistumista, myös käyttäjäkunnassa.
- Kyllä se oli huolestuttavaa, nuoret olivat silloin vielä kovin kokemattomia internetin käyttäjiä, kun koko järjestelmä oli niin tuore.

"Minä en kaipaa sulkia hattuuni."

Irmeli Armas

Irmeli perusti nopeasti kasvavaan yhteisöön kaikkien aikojen ensimmäisen fanisivun, jonka nimi on suoraan Irmelin sukunimestä johdatettu: Armas. Armaan tarina kesti vuoden, sillä Irmeli päätti antaa tilaa uusille, paremmille fanisivuille.
- Päätin antaa muillekin tilaa, sillä minä en kaipaa sulkia hattuuni.

Fanisivutoiminnan ansioista Irmeli vakiinnutti paikkansa hotellin aktiivisessa käyttäjäkunnassa, ja pian hänet kutsuttiin Habbon nyt jo kuopatun hallintoneuvoston jäseneksi. Hallintoneuvosto käsitteli käyttäjien asioita ja toimi käyttäjien äänenä, suorana väylänä hotellinjohtajaan. 
- Se oli sitä aikaa, kun käyttäjät olivat etusijalla kaikessa toiminnassa, ja me halusimme vaikuttaa. Nykyisin kukaan ei halua vaikuttaa, märehtimisen ja valittamisen sijaan kaipaisin nykykäyttäjiltä toimia oman hotelliympäristömme parantamiseksi. Valittamalla ei saa mitään.

Irmeli on nähnyt hotellin ylä-ja alamäet. Mieleenpainuvin tapahtuma on kuitenkin suhteellisen tuore. Kesäkuussa, vuonna 2012 koko hotelliyhteisö oli hiljennettynä silloisen pedofiilikohun takia.
- Meidät vanhukset leimattiin silloin heti lapsien ahdistelijoiksi, vaikka minäkin olin kaikille käyttäjille turvallinen aikuinen, ihminen, jolle voi tulla juttelemaan iloistaan ja suruistaan, täydellä luottamuksella. Maailma on kuitenkin paha ja ikäväkseni voin todeta, että liikkeellä oli myös sellaisia käyttäjiä, joilla ei ollut puhtaita jauhoja pussissa ja ymmärsinkin hotellin henkilökunnan ratkaisun, joskin pidin sitä hieman äkkipikaisena. Käyttäjien tuli silloin, ja tulee edelleen olla tarkkana siitä, mitä itsestään kertoo.

Kahdeksan vuoden takainen kohu karkotti aikanaan ison osan käyttäjiä mennessään ja hotellin vakiintunut käyttäjäkunta hiljeni, vaikka tilanne oli jo rauennut.

           
Käyttäjiä muistettiin suuren hiljennyksen jälkeen kiitoksilla, merkin ja pokaalin muodossa. Tämä ei riittänyt pelastamaan käyttäjiä, jotka päättivät hiljentyä.

Kapuamme nostalgiaelämyksen vuoksi teatterin lehterille. Nousu on jyrkkä ja huomaan Irmelin hengästyvän. Hän myöntää, että vauhti on hidastunut, eikä vanhuus tule yksin.
- Minulle on tullut vuosien saatossa lukuisia vaivoja, mutta minäpä en niistä valita. Kestettävä on se, mitä ikääntyminen tuo tullessaan. Ilmavaivoista valitan, niistä en pidä, ja ne vaivaavat minua.

Positiivisesta olemuksestaan huolimatta tiedämme molemmat, ettei Irmeli ole täysissä voimissaan. Lähipiiri on ilmoittanut Irmelin avohoitolaitokseen, eikä Irmeli ole siitä mielissään.
- Tämä kyseinen avohoitolaitos on ryvennyt kohussa, jos toisessakin ja sitä pidetään yleisesti täysin arvaamattomana.

Irmeli on oikeassa. Kolmesta toimintavuodesta avohoitolaitos, tarkemmin HasperiCare on rypenyt kaksi vuotta kohun keskellä. Kulku alueella on epäselvää, ja senioreita on tavattu harhailemasta milloin mistäkin. Osa reiteistä johtaa kulkijaansa harhaan. Hotellin käytävillä puhutaan, että yksikin mummo on tullut hulluksi arvokkaan hoidon sijaan. Irmeli on aina ollut lojaali hotellille, mutta tätä avohoitolaitosta hän ei ymmärrä.


HasperiCare näyttää ulkoisesti ihan viihdyttävältä, mutta päärakennus on hieman vajonnut suolle sijoitetun tontin vuoksi. Ei vaikutusta, sanoo HasperiCaren henkilökunta.
Kuva: Toimitus

"Kyllä minä saan mennä pelaamaan pankkipeliä, jos tahdon!"

Irmeli Armas

Ehkä eniten Irmeliä tässä hoitolaitostilanteessa harmittaa se, että häneltä evätään pääsy kaikkiin niihin tilanteisiin, jotka ovat habboilijalle normaaliarkea. Pankkipelit, roolipelit, pilipalipelit ja muutkin pelit. Minkäänlainen pelaaminen ei näet HasperiCaressa ole sallittua.
- Ottaa pannuun. Kyllä minä saan mennä pelaamaan pankkipeliä, jos tahdon!

Emme pääse tästä eteenpäin, joten yritän lohduttaa Irmeliä kertomalla, että hän voi edelleen jatkaa muita, arvokkaita harrastuksiaan.
- Vesijumppa on minulle mieluisin harrastus. Kävin jumpalla aina Uima-altailla. Sitäkään tilaa ei enää ole, joten olemme Senioriliitossa joutuneet etsimään korvaavat tilat. Onneksi käyttäjät ovat tehneet meille hienoja uimahalleja, jossa voimme edelleen harrastaa.

Irmeli Armas suhtautuu habboiluun hyvällä mielellä, avohoitolaitokseen joutumisesta huolimatta. 
Irmeli Armas on koko Habbon mummo, jonka iloisuus ja positiivinen asenne jaksaa aina ihmetyttää.


4

Kommentoi
Hahmosi nimi
Bottivarmistus
Kommentit (4)
akuankka1223
Olipas tärkeä uutinen.
04.05.2019 kello 19:21
Taikasauva
Irmeli on ihana!! _
12.05.2019 kello 15:19
ÄlyHoiLoi
Kysynpä vaan: MIKÄ IHMEEN IDEA ON TEHDÄ TÄLLAISIA KRYPTISIÄ PELEJÄ, JOIHIN EI OLE SELKEÄÄ OHJEISTUSTA?!
13.05.2019 kello 18:13
Kakapylyh
Ja tässä uutisoidaan .. mitä ?? Jotain hahmoa, henkilöä vai peliä ?? En ihan ymmärtänyt
15.05.2019 kello 19:09
© 2011 - 2019 HabCat


Sulake Suomi tai sen yhteistyökumppanit eivät ole osa, kannata, rahoita tai nimenomaisesti hyväksy tätä sivustoa. Tämä sivusto saa käyttää Habbon tavaramerkkejä ja muuta immateriaaliomaisuutta Habbon fanisivustokäytännön myöntämän luvan mukaisesti.