Hiljattain Habbo on julkaissut useita uudelleenvärjättyjä keräilytavaroita, jotka ovat ottaneet vaikutteita Habbon ikonisimmista sekä vanhimmista klassikko-keräilytavaroista. Uudelleenvärjättyjä keräilytavaroita on ollut mahdollista hankkia ainoastaan Habbon etusivun ostarilta oikealla rahalla. Tavarat ovat tyypillisesti korkeahintaisia siihen nähden, että hinnalla ostaja hankkii itselleen ainoastaan yhden tavaran.

Klassikko-keräilytavaroilla tarkoitetaan esimerkiksi tässä tapauksessa levareita, joita ei ole myyty koskaan Suomen Habbossa, vaan sellainen on ollut mahdollista lunastaa mm. DJ Fuse Vol. 1-nimisen CD-levyn mukana tulleella koodilla.

Habbo on onnistunut viime vuosina poistamaan kierrosta suuren määrän Habbo-kolikoita ehkäistäkseen harmaata taloutta. Tämän seurauksena kuitenkin käyttäjien ostovoima on heikentynyt samalla kun inflaatio on lisännyt painetta tavaroiden hintoihin jälkimarkkinoilla.

Siispä tällaisten klassikko-keräilytavaroiden siirtyessä hiljalleen ostettavaksi suoraan ostarille, vääristää tämä niiden arvokehitystä ja pahentaa inflaatiota entisestään kun ostarilta hankittavien tavaroiden hintakehitys on epärealistinen ja teennäinen.

Habbon ostarille tässä kuussa saapuva, uudelleenvärjätty levari, on hyvä esimerkki siitä kuinka vähän Habbo kunnioittaa nykyään klassisten keräilytavaroiden historiaa ja niiden luontaista hintakehitystä jälkimarkkinoilla. Ennen kuin värit loppuvat paletista, olisi kestävämpi ratkaisu uusien värien sijaan kehittää aivan uusia keräilytavaroita, joiden tyyli nojaisi tähän entisaikojen nostalgiaan.

Mikä on varmaa, ostarilla myytävät klassikko-keräilytavarat eivät tule jäämään tähän.


Kirjoittajan henkilökohtaiseen mielipiteeseen perustuvan näkökulman tarkoituksena on kyseenalaistaa palvelun omistajan nykyinen liiketoimintastrategia, joka poikkeaa palveluun luodusta talousjärjestelmästä.

Kommentoi

Kommentit (5)

HD
Vieras

8.6.2023 13:24

Onko varmaa, ettei levari ollut myynnissä Seitikin valtakaudella, vai muistanko väärin?

jokuhauskapelle
Vieras

22.5.2023 17:21

wou

Gala
Vieras

22.5.2023 14:17

Lmao, iteltä jäi noi sukat ja sandaalit alunperin välistä mut kai se pakko hankkii noi makso mitä makso josseivät kerran tuo niitä alkuperäsiä ikinä takas

iizamozo

18.5.2023 21:48

käärijä levari

5/5
Vieras

18.5.2023 17:53

onh22